Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν; (video)

2 λεπτά ανάγνωση
19 Φεβρουαρίου 2021

Επανεξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν την απόφαση για μείωση του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα, παρά το δεδομένο πάγωμα που έχει επέλθει στις σχέσεις των δυο κρατών.

Αιτία για αυτό είναι η διατήρηση του άλυτου μυστηρίου για τον λόγο ασθένειας Αμερικανών διπλωματών από την εποχή που ακολούθησε την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο. Όσοι είχαν αρρωστήσει περισσότερο υπέφεραν από εγκεφαλικά τραύματα, ενώ πολλοί από τους Αμερικανούς ανέφεραν ότι άκουγαν περίεργους ήχους με τα περιστατικά αυτά να γίνονται γνωστά και ως «ηχητικές επιθέσεις».

Μέχρι και το φθινόπωρο του 2017, οι οικογένειες των διπλωματών και του προσωπικού που δεν εκτελούσε βασικά καθήκοντα είχαν αποσυρθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας ένα προσωπικό ασφαλείας στην πρεσβεία που μόλις είχε ανοίξει ξανά τις πύλες της.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων