Κρίσιμες συναντήσεις Ματαρέλα με τους εκπροσώπους Πέντε Αστέρων και Λέγκας

3 λεπτά ανάγνωση
14 Μαΐου 2018

Σήμερα το απόγευμα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα κάνει δεκτούς τους εκπροσώπους των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα. Οι δυο συναντήσεις έχουν οριστεί για τις 4:30 και τις 6 το απόγευμα αντίστοιχα, ώρα Ιταλίας.

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν οι δυο πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να συνθέσουν κυβέρνηση, θα προτείνουν στον Ματαρέλα ένα όνομα υποψήφιου πρωθυπουργού ή αν η επιλογή αυτή θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Από το καθοριστικής σημασίας αυτό στοιχείο εξαρτάται κυρίως το αν ο Ιταλός πρόεδρος θα προχωρήσει στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ή αν θα καταστεί αναγκαία μια ακόμη «πίστωση χρόνου».

Τις περασμένες ημέρες, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια συναντήθηκαν επανειλημμένα για να συγγράψουν από κοινόύ το κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα «κυβερνητικό συμβόλαιο», το οποίο θα πρέπει να περιέχει λεπτομερώς όλους τους στόχους της κυβερνητικής δράσης, όπως έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ν. Ανδρουλάκης: «Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι να νικήσει τη ΝΔ για να υπάρξει πολιτική αλλαγή»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στη νίκη