La Repubblica: «Η αυστριακή ψήφος αποτελεί καμπανάκι για την Ιταλία»

2 λεπτά ανάγνωση
16 Οκτωβρίου 2017

«Η αυστριακή ψήφος αποτελεί καμπανάκι για την Ιταλία», σύμφωνα με τον αναλυτή της εφημερίδας La Repubblica και τηλεοπτικό σχολιαστή Μάσσιμο Τζαννίνι.

«Οι εκλογές στην Αυστρία αποδεικνύουν πόσο γελοία είναι η θέση όσων υποστηρίζουν ότι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, πλέον, δεν υπάρχουν διαφορές. Στην Βιέννη συνέβη κάτι το οποίο επιβεβαιώνει ότι τις δυο αυτές πολιτικές κουλτούρες, τις χωρίζει αβυσσαλέα απόσταση», υπογραμμίζει ο γνωστός Ιταλός σχολιαστής.

«Στην Αυστρία κέρδισε η χειρότερη δυνατή Δεξιά», προσθέτει Τζαννίνι, ο οποίος υπενθυμίζει ότι η Δεξιά του Κουρτς στήριξε το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου για τους πρόσφυγες, μια κίνηση που προκάλεσε την τραγωδία της Ειδομένης». «Παράλληλα, ένα ξενοφοβικό κόμμα, με ακροδεξιά ταυτότητα- εκείνο του Στράχε, θέτει τώρα υποψηφιότητα για να συγκυβερνήσει τη χώρα», υπογραμμίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του