Λαφαζάνης: «Να ψηφιστεί στη Βουλή η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών»

4 λεπτά ανάγνωση
24 Αυγούστου 2015

Ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να έχουν συνάντηση στο πλαίσιο της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνει άμεσα δημοσίως την πρόταση που θα ανέπτυσσε και ιδιαιτέρως στον Αλέξη Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του «απαράδεκτου», όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Και τονίζεται πως: «αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση .
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Ποια θα κυριαρχήσει;

Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος δημόσιας έκθεσης για να γίνει φανερό ότι η Μαρία

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας