Λαγκάρντ: Έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

5 λεπτά ανάγνωση
12 Φεβρουαρίου 2017

Αισιόδοξη εμφανίστηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας όμως ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.

«Από τα λίγα που γνωρίζουμε –και επιμένω σ αυτό επειδή πρόκειται για μια εξελισσόμενη διαδικασία– έχουμε λόγους να αισιοδοξούμε για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ», είπε η Λαγκάρντ από το Ντουμπάι όπου συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του World Government Summit.

Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα επωφεληθεί από τις επενδύσεις στις υποδομές που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση του Τραμπ, η υπόσχεση του οποίου για φορολογική μεταρρύθμιση, την Παρασκευή, ώθησε προς τα επάνω και τους δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στις 16 Ιανουαρίου, πριν ορκιστεί πρόεδρος ο Τραμπ, το ΔΝΤ είχε αναθεωρήσει προς τα επάνω τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη «δημοσιονομική τόνωση» από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα όμως το Ταμείο διατηρεί επιφυλάξεις για τις τάσεις «προστατευτισμού» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Σήμερα, η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να υποστεί τις συνέπειες μιας μελλοντικής αμερικανικής ανάπτυξης. «Αυτή είναι η καλή είδηση» είπε αναφερόμενη στις δυνατότητες ανάπτυξης στις ΗΠΑ, κάνοντας αμέσως μετά λόγο για «ανησυχίες στον υπόλοιπο κόσμο». Σχολίασε μάλιστα ότι μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα έθετε υπό πίεση τις οικονομίες του υπόλοιπου κόσμου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Εκεχειρία δυο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ

Το Ιράν δηλώνει προσωρινό άνοιγμα του Ορμούζ, ζητώντας παύση βομβαρδισμών από ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Βουτιά 18% στο WTI μετά την εκεχειρία Ιράν – ΗΠΑ

Ισχυρή διόρθωση καταγράφει η αγορά πετρελαίου.