Λαγκάρντ: Και με το εμβόλιο, η ανάκαμψη κινδυνεύει να είναι «ασταθής»

2 λεπτά ανάγνωση
11 Νοεμβρίου 2020

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε σήμερα ότι, ακόμα και με ένα εμβόλιο, η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κινδυνεύει να είναι «ασταθής», ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης των θεραπειών.

«Παρόλο που οι τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με το εμβόλιο φαίνονται ενθαρρυντικές, η ανάκαμψη μπορεί να μην είναι γραμμική αλλά μάλλον ασταθής», δήλωσε η Λαγκάρντ στη Φρανκφούρτη, κατά την έναρξη ετήσιου φόρουμ κεντρικών τραπεζών.

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να προσαρμοστεί στις τωρινές συνθήκες. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ύφεση εξαιτίας της πανδημίας», υπογράμμισε στην ομιλία της, συγκρίνοντας την τωρινή ύφεση με την κρίση της Lehman Brothers το 2008. «Πρόκειται για μια ύφεση στις υπηρεσίες και όχι για ύφεση σε διαρκή αγαθά», προειδοποίησε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτώση στον χρυσό: Πιέσεις από το ισχυρό δολάριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς η ενίσχυση του

Το κόστος Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα

Τον Ιανουάριο του 2015, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου τον μηχανισμό

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.