«Λαϊκή Ενότητα» το όνομα του νέου κόμματος του Π. Λαφαζάνη

6 λεπτά ανάγνωση
21 Αυγούστου 2015

Κόμμα με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα» συγκροτεί ο Π. Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα, στο προεδρείο της Βουλής ανακοινώθηκε ότι 25 βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και συγκροτούν «ενιαία ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα» με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα». 

Αρχηγός και πρόεδρος της ΚΟ ορίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης 

Τα μέλη της ΚΟ είναι: 

  • Παναγιώτης Λαφαζάνης
  • Αμανατίδου Ευαγγελία
  • Γαιτάνη ιωάννα 
  • Δελημήτρος Κωνσταντίνος
  • Διαμαντόπουλος Βαγγέλης 
  • Ζάνας Ζήσης 
  • Ζερδελής Ιωάννης 
  • Ησυχος Κω νσταντίνος
  • Ιωαννίδης Ηλίας
  • Κριτσωτακης Μιχαήλ
  • Κυριακάκης Βασίλειος
  • Κυρίτση Αγλαΐα 
  • Κώτσιας Θωμάς
  • Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
  • Λεουτσάκος Στάθης
  • Μακρή Ραχήλ
  • Ουζουνίδου Ευγενία 
  • Πετράκος Θανάσης
  • Σαμοίλης Στέαφνος
  • Σκούμας Αθανάσιος
  • Σταθάς Ιωάννης 
  • Στρατούλης Δημήτρης 
  • Τσανάκα Αλεξάνδρα
  • Χαραλαμπίδου Δέσποινα 
  • Ψαρέα Ελένη

Νωρίτερα: Αίτηση ανεξαρτητοποίησης στη Βουλή αναμένεται να καταθέσουν την επόμενη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, 25 περίπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κάτι τέτοιο ερμηνεύεται ως ένα πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός νέου κομματικού σχηματισμού και δίνει στην ομάδα Λαφαζάνη τη δυνατότητα να λάβει την Τρίτη διερευνητική εντολή, βάση του Συντάγματος.

«Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί η τρίτη διερευνητική εντολή στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αν συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση τον κανονισμό της βουλής» είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Συνταγματολόγος Γιωργός Σωτηρέλης.

Μιλώντας στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος παραδέχτηκε ότι θα είναι ένας από τους 25 που θα ανεξαρτητοποιηθούν.

«Είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε την τρίτη εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να καταδείξουμε όλες τις δυνατότητες για κατάργηση των μνημονίων».

«Εμείς» είπε «θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο εκλεγήκαμε τον περασμένο Ιανουάριο».
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.