Λαπαβίτσας: Μνημονιακοί και Αντημνημονιακοί δεν χωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

6 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2015

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την 180 μοιρών στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηριστικά είπε ότι από το 3 τις εκατό έγινε κόμμα κυβέρνησης και ότι ο κόσμος ψήφισε αυτό το κόμμα έχοντας στο μυαλό του μια αντιμνημονιακή βάση. Μνημονιακός όμως μέσα στο ευρώ αποδείχτηκε ότι δεν γίνεται. 

«Οι μόνοι που δεν χαϊδεύουν αυτιά είμαστε εμείς η αντιμνημονιακή πλευρά, αφού δεν κρύβουμε ότι η πορεία που θέλουμε θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη περίοδο, την οποία δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Σίγουρα αυτό πρέπει να προσδιοριστεί καλύτερα. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο, το κλειδί δεν έιναι η λύση. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε σίγουρα μία ταχεία αποτίμηση αν πούμε όχι στην Ευρώπη»

Σε σχέση με τους δύο πόλους που έχουν επικρατήσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Λαπαβίτσας είπε :«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και κυβέρνηση και αντιπαολίτευση. Η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι αντιμνημονιακή». 

«Μόνο στην Ασία υπάρχει η αναπτυξιακή πολιτική. Η Ευρωπη είναι μια γερασμένη ήπειρος χωρίς ανάπτυξη. Η αναπτυξιακή πολιτική που χρειαζόμαστε δεν είναι η ανάπτυξη που πρεσβεύει το μνημόνιο ή η ΕΕ». 

«Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού θέλει αντιμνημονιακή πολιτική με πολιτική ανάπτυξης. Θέλει όμως να νιώσει ότι αυτοί που θα εκφέρουν αυτόν τον λόγο θα έχουν και αξιοπιστία». 

Σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας ενός κόμματος που θα αντιπροσωπεύει την αντιμνημονιακή πολιτική ο κύριος Λαπαβίτσας είπε ότι δεν χρειάζεται κόμμα αυτήν τη στιγμή αλλά μέτωπο. Η Ελλάδα χρειάζεται συνασπισμό για να εκφραστεί το όχι» 

Ο κύριος Λαπαβίτσας τόνισε ότι το μνημόνιο είναι καταστροφικό και θα καταστρέψει όποιο κόμμα το εφαρμόσει όπως επίσης και ότι η πλευρά που μιλούσε αντιμνημονιακά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έχει ένα πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. «Πρέπει να πείσουν ότι είναι αξιόπιστοι και δίνουν μια καθαρή προοπτική». 
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό