Μαντάς: Περικοπές συντάξεων σε δύο χρόνια – αντίμετρα μόνο με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%

4 λεπτά ανάγνωση
27 Απριλίου 2017

Αισιόδοξος για κλείσιμο της συμφωνίας εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Όπως ο ίδιος ανέφερε όλες οι εκκρεμότητες αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες εβδομάδες. 

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά του πως οι συντάξεις θα περικοπούν σε δύο χρόνια, ενώ θα υπάρξουν αντίμετρα όπως μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα ή μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή για τους χαμηλοσυνταξιούχους αν η χώρα πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. «Είχαν γίνει και παλιότερα πολλές και μεγάλες περικοπές στις συντάξεις» τόνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα διέψευσε ότι υπάρχει θέμα στάσης πληρωμών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα που οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% το 2016. «Η κυβέρνηση γνώριζε για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, γι’ και αυτό δώσαμε την 13η σύνταξη και όλοι μας επέκριναν» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί στρατηγική βραδυποριακού με αποτέλεσμα ταλαιπωριακού για τον ελληνικό λαό, γύρισε τη χώρα στην ύφεση» δήλωσε από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Πανηγυρίζει η κυβέρνηση που κόβει συντάξεις και λέει ‘’δεν πειράζει, θα τις χρεωθεί η επόμενη κυβέρνηση’’, κόβει το αφορολόγητο και λέει ‘’δεν πειράζει’’» δήλωσε.

Για τα αντίμετρα πρέπει να έχουμε υπεραπόδοση άνω του 3,5% του ΑΕΠ στο πρωτογενές πλεόνασμα επέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Με την καθυστέρηση, πρόσθεσε, η οικονομία έχει ξαναπέσει στο πηγάδι της ύφεσης, έχουμε νέα αύξηση στα κόκκινα δάνεια, έχουμε περαιτέρω εκροή καταθέσεων.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Real Polls: Στο 30,8% η ΝΔ -“Βυθίζεται” ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,9%

Την εικόνα της ενίσχυσης της δημοσκοπικής εικόνας  της ΝΔ   που για πρώτη

Pulse: Στο 31,5% η ΝΔ – 18 μονάδες η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση και για Καρυστιανού

Μιάμιση μονάδα στην πρόθεση ψήφου και δύο στην εκτίμηση (ψήφου) κερδίζει η