Μάρδας: Πάμε για συμφωνία με τους δανειστές την Τρίτη ή την Τετάρτη

3 λεπτά ανάγνωση
31 Μαρτίου 2015

Πάμε για συμφωνία με τους δανειστές, πιθανότατα αύριο η μεθαύριο ακόμα και με τηλεδιάσκεψη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης του Euro-working Group μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σημείωσε ότι οι θεσμοί έχουν καταλάβει τις θέσεις τις κυβέρνησης για εργασιακά και ασφαλιστικό και δεν αποτελούν σημείο τριβής.

Όσον αφορά το ζήτημα της ρευστότητας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι η αντικατάστασή του θα γίνει λίγο αργότερα.

Εν τω μεταξύ, διχογνωμία φαίνεται πως προέκυψε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, αφότου αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ άφησαν χθες Δευτέρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αλλάξει φέτος ο φόρος επί των ακινήτων.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας διαμήνυσε, απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί