Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει θέμα «Μίνι Eurogroup» για την Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
23 Νοεμβρίου 2016

Δεν πρόκειται να γίνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ‘‘έκτακτη κρίσιμη συνάντηση’’ γιατί δεν υπάρχει κρίση, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, διαψεύδοντας σχετικό γερμανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο στο λεγόμενο «Μίνι Eurogroup» θα συζητούνταν πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο «Μίνι Eurogroup» θα μετέσχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, αλλά και ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ. Κερέ. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλ. Ρέγκλινγκαναμενόταν να βρεθεί και αυτός στο Βερολίνο, όπως καθι η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχεδόν αδύνατη θεωρούν στο μεταξύ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που μίλησαν στην Καθημερινή, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το επόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα:

Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle.

Στο λεγόμενο «Μίνι Eurogroup» είχε προγραμματιστεί συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Ευρωζώνη: Σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης εν μέσω ενεργειακής αβεβαιότητας

Ανησυχία προκαλούν τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.