Μέι: Μην παίζετε «πολιτικά παιχνίδια» με το μέλλον της Βρετανίας

2 λεπτά ανάγνωση
30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε τους επικριτές των σχεδίων της για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παίζουν «πολιτικά παιχνίδια» με το μέλλον της Βρετανίας και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση των Times.

Σε μια άλλη συνέντευξη που δημοσιεύεται δίπλα σε εκείνη της πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ενέτεινε την επίθεση του εναντίον της Μέι, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια της για Brexit «ανισόρροπα».

Αμφισβητώντας τη δέσμευση της βρετανίδας πρωθυπουργού για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ο Τζόνσον δήλωσε «σε αντίθεση με την πρωθυπουργό, εγώ έκανα εκστρατεία για το Brexit».

Η Μέι τονίζει ότι οι προτάσεις της που εμπεριέχονται στο σχέδιο που έχει γίνει γνωστό με την ονομασία «Τσέκερς» αποτελούν τη μόνη βιώσιμη επιλογή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.