Με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών συναντήθηκε ο Γ. Στουρνάρας

4 λεπτά ανάγνωση
19 Δεκεμβρίου 2018

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με θεσμικούς φορείς, σήμερα, Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, ο πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Νικόλαος Καραμούζης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της και οι Διοικήσεις των Τραπεζών, παρέθεσαν στα γραφεία της Ένωσης,  γεύμα εργασίας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητή κύριο Γιάννη Στουρνάρα, τους υποδιοικητές κκ. Ιωάννη Μουρμούρα και Θεόδωρο Μητράκο και στα Διευθυντικά Στελέχη της ΤτΕ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα και προκλήσεις που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ των άλλων η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στα θέματα ρευστότητας, διαχείρισης NPEs και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, στις μακροοικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, και σε τεχνικά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ ΤτΕ και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων τόσο ως προς την περαιτέρω αποτελεσματική  διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όσο και ως προς τη διαρκή προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο απαιτητικό ευρωπαϊκό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο

Η Ελληνική οικονομία στο κατώφλι του 2026: Προκλήσεις, ευκαιρίες και τί σημαίνουν για τον πολίτη

Η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε νέα φάση, καθώς έχει καταρτιστεί το Μεσοπρόθεσμο