Μεντβέντεφ: Η Μόσχα θα συνεχίσει να επιδιώκει τη στρατηγική συνεργασία με την Ευρώπη

3 λεπτά ανάγνωση
24 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει την στρατηγική συνεργασία με την Ευρώπη, παρότι θα αναπτύξει στενότερους δεσμούς με διάφορες χώρες, τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή ήπειρο, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

«Οι σχέσεις μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον, αλλά η στρατηγική κατεύθυνση θα παραμείνει αναπόφευκτα η ίδια – σύμπραξη, συνεργασία και, εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ακόμη και δημιουργία ενός ενιαίου οικονομικού χώρου», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Παράλληλα η Ρωσία θα προωθήσει τις προσπάθειες συνεργασίας με χώρες «προς ανατολάς», αναπτύσσοντας στενότερους δεσμούς με κράτη της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν) και τα υπόλοιπα κράτη της BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως αυτή η τάση δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως «μια αλλαγή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Μόσχας».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του