Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές την Δευτέρα μετά την καλύτερη εβδομάδα από το 2020 για τον δείκτη Stoxx 600 στον απόηχο των αποφάσεων για τα επιτόκια

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές την Δευτέρα μετά την καλύτερη εβδομάδα από το 2020 για τον δείκτη Stoxx 600 στον απόηχο των αποφάσεων για τα επιτόκια

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές την Δευτέρα μετά την καλύτερη εβδομάδα από το 2020 για τον δείκτη Stoxx 600 στον απόηχο των αποφάσεων για τα επιτόκια των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ, Αγγλία, Ρωσία και Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,04% στις 454 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,51% στις 7.442 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,60% στις 14.326 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,57% στις 6.582 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές καθώς παραμένει στο προσκήνιο ο προβληματισμός που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας και η έναρξη του lockdown στην Αυστρία

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές καθώς παραμένει στο προσκήνιο ο προβληματισμός που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας και η έναρξη του lockdown στην Αυστρία.
Ειδικότερα, ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,13% στις 485 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,44% στις 7.255 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,27% στις 16.115 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,10% στις 7.105 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, o ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,07% στις 475 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,16% στις 7.237 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 15.688 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 6.830 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων που προκάλεσε η άνοδος των επιτοκίων και οι ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων που προκάλεσε η άνοδος των επιτοκίων και οι ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις στις αγορές.
ΕΙδικότερα, ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,05% στις 457 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,72% στις 7.146 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 15.199 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,16% στις 6.570 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και να συνεχίσει έως τουλάχιστον το τέλος του Ιουνίου 2020, τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης της πανδημίας (PEPP), συνολικού ύψους €1,35 τρισ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,12% στις 341 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,02% στις 5.581 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,32% στις 11.598 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 4.569 μονάδες.
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,15% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,1% στις 6.026 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 13.193 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 5.057 μονάδες.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω των παρατεταμένων πιέσεων στις κινεζικές αγορές και την τιμή του πετρελαίου.
O FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,43% στις 5.887 μονάδες, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,12% στις 9.868 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,11% στις 4.331 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,15% στις 340,83 μονάδες.
Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προχωρούν σε αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προχωρούν σε αναπροσαρμογές χαρτοφυλακίων, καθώς κλείνει ένα από τα καλύτερα τρίμηνα της τελευταίας τριετίας.
O FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,21% στις 6.904 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,08% στις 12.076 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,15% στις 5.091 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,35% στις 401,25 μονάδες.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ξεπερνώντας την αρχική τους νευρικότητα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ξεπερνώντας την αρχική τους νευρικότητα, καθώς έλαβαν ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της Airbus Group και από τα θετικά στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ.
Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,04% στις 6.947 μονάδες, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,66% στις 11.402 μονάδες και ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,82% στις 4.951 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,31% στις 391,89 μονάδες, κλείνοντας τον μήνα Φεβρουάριο με άνοδο 6,8% και το πρώτο δίμηνο του έτους με κέρδη 14%.
Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διορθώνοντας ελαφρώς από τη χθεσινή άνοδο που τους οδήγησε κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά. Οι επενδυτές σήμερα κινήθηκαν με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις εθνικές οικονομίες.
O FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,21% στις 6.935 μονάδες, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,04% στις 11.210 μονάδες και ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 4.882 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,13% στις 386,76 μονάδες.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ανακάμπτοντας από τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις,

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ανακάμπτοντας από τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, καθώς έλαβαν στήριγμα από τους κλάδους ενέργειας και εμπορευμάτων, οι οποίοι σήμερα ανέκαμψαν.
O FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 6.336 μονάδες, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,21% στις 9.544 μονάδες και ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 4.112 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,14% στις 329,34 μονάδες.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, ενώ βρήκαν μερικά στηρίγματα από τον κλάδο της υγείας και των εμπορευμάτων.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,37% στις 6.717 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 9.972 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 4.392 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 349,61 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, οι 16 σήμερα έκλεισαν με κέρδη.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ανακαταλαμβάνουν θέσεις μετά τις ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις. Η νευρικότητα που επέδειξαν σήμερα οι Ευρωπαίοι επενδυτές αντανακλούσαν πλήρως τα πολλαπλά μηνύματα που λαμβάνουν από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η ανακοίνωση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,24% στις 6.659 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 9.597 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 4.313 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,7% στις 329,54 μονάδες.
Πάντως, στο κλείσιμο της συνεδρίασης πολλές ευρωπαϊκές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες τους, ενώ 13 από τους 18 δείκτες της δυτικής Ευρώπης κινήθηκαν πτωτικά.
Οι ευρωαγορές συνεχίζουν να κινούνται στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την BNP Paribas και την Zurich Insurance να επιδρούν αρνητικά μετά τα χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα δ 3μηνου 2013 που ανακοίνωσαν.
Συγκεκριμένα, η μετοχή της BNP Paribas υποχώρησε κατά 2,6%, μετά την ανακοίνωση για χαμηλότερα των προβλεπόμενων κέρδη για το 2013 λόγω των νομικών αντιδικιών με τις ΗΠΑ που της κόστισαν 1,1 δισ. δολ.
Απώλειες 2,65% και για την Lloyds, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του 2013 αν και μειώθηκαν στα 838 εκατ. στερλίνες, δεν ικανοποίησαν την αγορά καθώς οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα μειωθούν στα 519 εκατ. στερλίνες.
Πτώση 13,6% για την Rolls Royce, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του 2014 δεν θα αυξηθούν εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στα αμυντικά εξοπλιστικά προγράμματα.
Η FLSmidth, η εταιρεία Μηχανικών της Δανίας, υποχώρησε 14%, μετά την ανακοίνωση ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα είναι ζημιογόνο και ότι θα πρέπει να μειώσει το μέρισμα της.
Μέσα στην ημέρα, η ΕΚΤ, στη μηνιαία αναφορά της για την πορεία της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ότι περικόπτει προηγούμενες εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι ο πληθωρισμός για το 2014 θα φτάσει στο 1,1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,5%. Οι εκτιμήσεις για το 2015 αναθεωρήθηκαν στο 1,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,6%.
Ακόμη, η ΕΚΤ διαβλέπει σημαντικούς κινδύνους για την Ευρωζώνη που χρίζουν της προσοχής των Ευρωπαίων αξιωματούχων, προβλέπει όμως επιστροφή στην ανάπτυξη για το 2014, με το Α.Ε.Π να αναμένεται στο 1,0% και το Α.Ε.Π του 2016 να αναμένεται στο 1,7%.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στις ανακοινώσεις από τη Fed σχετικα με τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί και αναμένονται αύριο.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε +0,69%, με τα σημαντικά κέρδη που σημείωσε η μετοχή της HSBC να ανεβάζει την αγορά του Λονδίνου. Ο μεταλλευτικός κλάδος «μάζεψε» τις απώλειες που είχε στο άνοιγμα.
Ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες -0,07%. Οι τίτλοι των Renault και Peugeot βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, επηρεάζοντας τη γαλλική αγορά.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε +0,17%, στην Ισπανία ο IBEX 35 βρέθηκε +0,52%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο +0,02%. Τέλος, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση -0,09%.
Στα μάκρο της ημέρας, πάνω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης Οικονομικού συναισθήματος ZEW στη Γερμανία, στις 38,5 μονάδες έναντι πρόβλεψης για 38,1 μονάδες, από τις 36,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε ελαφρώς στο 8,6 από το 8,9 το Μάιο με τις εκτιμήσεις να περιμένουν βελτίωση στο 9,5.
Στο 2,7% ανήλθε ο πληθωρισμός της Βρετανίας για το Μάϊο, έναντι 2,4% που ήταν τον Απρίλιο. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 2,6%. Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (ONS), η άνοδος του πληθωρισμού το Μάιο ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων οι οποίες σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι καθώς και της ενίσχυσης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων. Αύξηση κατέγραψαν και οι τιμές στα είδη ρουχισμού και υπόδησης.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός παραγωγού αυξήθηκε 1,2% έναντι 0,9% τον Απρίλιο, επίπεδο στο οποίο οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διατηρηθεί.
Παρά την άνοδο 1,7% που σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων για τον Απρίλιο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησαν κατά 5,95, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρόνων, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγάλη πτώση οφείλεται στην αύξηση της ανεργίας στις 17 χώρες της Ευρωζώνης, που βρίσκεται σε επίπεδο ρεκόρ, στο 12,2%.
Ενδεικτικά, οι πωλήσεις της Peugeot κατέγραψαν πτώση 13% τον Μάιο, της Renault κατά 10% και κατά 11% της GM και της Fiat.
Facebook Comments