Μείωση 6,2% στο πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων το 2013 προβλέπει γερμανικό ινστιτούτο

3 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2013

Μείωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων στην Ελλάδα κατά 6,2% και στην Κύπρο κατά 8,5% για το 2013, προβλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (WSI) της Γερμανίας, το οποίο εκτιμά, ότι οι μειώσεις θα αφορούν στους μισθούς στα 12 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την μελέτη του Ινστιτούτου, εξαιτίας κυρίως των μειώσεων στους μισθούς στον δημόσιο τομέα και στην μείωση του κατώτατου μισθού, οι εργαζόμενοι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα υποστούν τις δραστικότερες μειώσεις στο εισόδημά τους, αλλά υποχώρηση θα υπάρξει πιθανότατα και στην Ολλανδία, την Βρετανία και την Ιρλανδία.

Η Γερμανία, όπως επισημαίνει το WSI, ανήκει στις λίγες χώρες, όπου οι εργαζόμενοι έχουν αύξηση των πραγματικών μισθών τους. Σημειώνεται ωστόσο, ότι λόγω της μεγάλης μείωσης των μισθών την περίοδο 2001-2009 κατά 6,2%, η αύξηση της τάξης του 2,8% που παρατηρείται από το 2010 και εφεξής δεν έχει αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.