Μέρκελ: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας

4 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2014

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κάλεσε ξανά σήμερα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσουν τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που συμφωνήθηκαν ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

«Εάν τελικά δεν τηρήσουμε αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει κατά τη διάρκεια της (οικονομικής) κρίσης, τότε θα σπείρουμε αμφιβολίες, και αυτό θα είναι κακό για την Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς (οι Γερμανοί) επαγρυπνούμε για την τήρηση των κανόνων», τόνισε η Μέρκελ κατά την ομιλία της στην Κολονία, επευφημούμενη από το ακροατήριό της, το οποίο αναμένεται να την εκλέξει ξανά στην προεδρία της CDU, του μείζονος κόμματος της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη χώρα.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος κατηγόρησε για μία ακόμα φορά τη Ρωσία πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τις ενέργειές της στην ανατολική Ουκρανία, τόνισε όμως πως θα συνεχίσει να πράττει ό,τι μπορεί για να συμβάλει να εξευρεθεί μια διπλωματική διευθέτηση στη σύγκρουση.

«Δεν μπορούμε να το επιλύσουμε αυτό με στρατιωτικά μέσα», επισήμανε η Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο του συντηρητικού κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU). «Θα χρειαστούμε πολλή υπομονή, αλλά είμαι βεβαία πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.