Μέτρα $13 δισ. για τη στήριξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

3 λεπτά ανάγνωση
25 Οκτωβρίου 2018

Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας λόγω των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκαλούνται από την εμπορική σύγκρουση Ουάσιγκον – Πεκίνου.

Στο πρόγραμμα δημοσιονομικής στήριξης της νοτιοκορεατικής οικονομίας περιλαμβάνονται μέτρα 13 δισ. δολαρίων (ή 15 τρισ. γουόν) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – διευκολύνοντας την παροχή πιστώσεων και παραχωρώντας φορολογικά κίνητρα σε επενδύσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράσχει, μεταξύ άλλων, εγγυήσεις στα δάνεια των ναυπηγείων και των εταιρειών παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Πρώτη φορά η Νότια Κορέα δρομολογεί επίσης μείωση της φορολογίας στα καύσιμα κατά 15% για το εξάμηνο που ξεκινά στις 6 Νοεμβρίου. Η οικονομία της Νότιας Κορέας εξαρτάται από τις εξαγωγές. Ως εκ τούτου, είναι εκτεθειμένη στις ανατροπές που δημιουργούνται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα από τις εμπορικές διαφορές ΗΠΑ – Κίνας. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Τί σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν δεν αποτελεί