Metron Analysis: Προβάδισμα 14,1% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

4 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουνίου 2018

Προβάδισμα 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (παντα στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ενωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%.

Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η «Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.
Με βάση τα ποσοστά αυτά η ΝΔ κινείται σε τροχιά αυτοδυναμίας, με την κυβέρνηση να σημειώνει σημαντικές απώλειες λόγω της συμφωνιας για το Σκοπιανό.

Η φιέστα του Ζαππείου με τη γραβάτα του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να έπεισε τους πολίτες οι οποίοι σε ποσοστό 75% αξιολογούν αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης και σε ποσοστό 73% αξιολογούν επίσης αρνητικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να παραμένει απαισιόδοξη,τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τη χώρα συνολικά.

Σε ό,τι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών το 83% των πολιτών την αξιολογούν αρνητικά και μόνον το 14% την αξιολογούν θετικά.

Το 38% είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα ποβλήμτα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικόσύστημα γενικότερα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Ανδρουλάκης: «Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι να νικήσει τη ΝΔ για να υπάρξει πολιτική αλλαγή»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στη νίκη

Α. Πορτοσάλτε: «Αν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βγάλουν γραπτώς ότι δεν συνεργάζονται με τη ΝΔ θα έχουν κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον Μητσοτάκη»

Ο Α. Πορτοσάλτε εκτίμησε ότι μια επίσημη και γραπτή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ

Ντ. Μπακογιάννη: «Υπαρκτές οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ»

Η δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη ότι είναι υπαρκτές οι πιθανότητες αυτοδυναμίας της