Μήνυμα υπέρ της αποχής από τον Ιβανόφ

3 λεπτά ανάγνωση
27 Σεπτεμβρίου 2018

Έμμεσο μήνυμα υπέρ της αποχής στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την συμφωνία των Πρεσπών έστειλε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ιβανόφ διαμήνυσε πως η συμμετοχή στην ψηφοφορία δεν συνιστά υποχρέωση αλλά δικαίωμα, προσθέτοντας πως ουδείς θα είναι υπόλογος εάν επιλέξει να μην προσέλθει στις κάλπες. Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να ψηφίσει.

Η ψηφοφορία θα είναι έγκυρη μόνον εφόσον η συμμετοχή φτάσει στο 50%. Σε μια έμμεση παραδοχή ότι όλα θα κριθούν από την συμμετοχή ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας πως σε περίπτωση που η διαδικασία αποδειχτεί άκυρη το θέμα μπορεί να επιστρέψει στην Βουλή.

Ο κ. Ιβανόφ χρησιμοποίησε το βήμα του ΟΗΕ για να επαναβεβαιώσει την θέση του πως η συμφωνία των Πρεσπών θέτει την ΠΓΔΜ σε καθεστώς υποτέλειας, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

«Όχι μόνον αλλάζει το όνομα της χώρας […] αλλά θα γίνουμε ένα κράτος μόνον κατ’ όνομα, αλλά όχι στην ουσία», είπε.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη συνεχίζεται, οι ανισορροπίες επιμένουν στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία κινείται σε μια φάση εύθραυστης ανάπτυξης, όπου η ανθεκτικότητα

Ρωγμές στις αγορές από γεωπολιτικά ρίσκα και εμπορικές εντάσεις – Προειδοποιήσεις για ταραχώδες καλοκαίρι

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία για την ευθραυστότητα

Fitch: Υποβάθμιση της παγκόσμιας ανάπτυξης λόγω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε δραστική μείωση των προβλέψεών του για