Μηταφίδης για Βενεζουέλα: Δεν υπάρχει δικτατορία, αλλά κρίση – νεκρό είχαμε και εμείς το 2008

4 λεπτά ανάγνωση
21 Απριλίου 2017

Για πολλοστή φορά ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας τάχθηκε στο πλευρό του Νίκολας Μαδούρο.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης είπε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, αλλά κρίση και σύγκρουση.

«Δεν έχει σχέση η 21η Απριλίου με ό,τι γίνεται σήμερα στη Βενεζουέλα. Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό» συνέχισε το επιχείρημά του ο κ. Μηταφίδης σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα με τους οχτώ νεκρούς κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την προηγούμενη τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής όπου σχεδόν είχε παρουσιάσει με… επι γης παράδεισο τη Βενεζουέλα, λέγοντας ότι «δεν θέλω σε καμία περίπτωση γιατί γίνονται άθλιοι συσχετισμοί, να κατηγορούμαι επειδή υπερασπίστηκα τις επιτυχίες της μπολεβαριανής επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ».

Αν και τάχθηκε αντίθετος με «κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και καταστολή του λαού» επέκρινε και αυτούς που επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταφίδη, πάντως, η Βενεζουέλα «προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

2026: Η γεωπολιτική της διαίσθησης και η πραγματικότητα του πεδίου

Έχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2026, η φυσιογνωμία του

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε