Το αμερικανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για τις τοποθετήσεις των κερδοσκόπων τα οποία έδειξαν ότι για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, υπήρξε μείωση στις αγοραστικές θέσεις υπέρ του δολαρίου.
Στην Ασία, τα IPOs επισκιάζουν το γενικότερο ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών, ενώ και η Wall Street εξακολουθεί να παραμένει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι για το άμεσο μέλλον της αγοράς. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και σε μια παραδοσιακά αδύναμη περίοδο για τις μετοχές.
- Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση CCC για την Ελλάδα.
- Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να δηλώνει ότι μια συμφωνία με τους εταίρους είναι προ των πυλών και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων.
- Πιέσεις για το AUD μετά από δηλώσεις μέλους της RBA ότι πιθανές νέες μειώσεις επιτοκίων δε θα μπορούσαν να αποκλειστούν.
- Ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου, εκτιμά ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα βρίσκονται στα $80 στο τέλος του 2015.
- Νέο υψηλό ενός μήνα για το χρυσό, στα $1.229 στο ξεκίνημα της εβδομάδας.
- Δεν υπάρχουν σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις σήμερα.
Ανάλυση αγοράς
EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1408 Υψηλό: 1,1466 Χαμηλό: 1,1323 Κλείσιμο: 1,1450

Στηρίξεις Αντιστάσεις
1,1365 1,1460
1,1340 1,1485
1,1300 1,1500
1,1265 1,1525