Μικρός όγκος συναλλαγών και πτωτικές τάσεις στην Ασία

2 λεπτά ανάγνωση
5 Μαΐου 2014

Μικρός όγκος συναλλαγών και πτωτικές τάσεις ένεκα αργίας στα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,41% στις 21.947 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 5441 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,36% στις 2018 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,57% στις 2146 μονάδες.

Ράλι για τη μετοχή της HTC με 6,7% ενώ, πτώση 3,3% καταγράφει η China Longyuan Power Group, με τον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο να κινείται πτωτικά.

Δυσοίωνα βρίσκουν για την οικονομία, τα νέα στοιχεία, οι επενδυτές, μετά την ανακοίνωση της HSBC, ο ΡΜΙ μεταποίησης για την Κίνα διαμορφώθηκε τον Απρίλιο σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και συγκεκριμένα στο 48,1 έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 48,3.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασία: Βαριές εβδομαδιαίες απώλειες στα χρηματιστήρια παρά την αντίδραση της Παρασκευής

Σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αναδυόμενων αγορών το 2026 – Τράπεζες, μερίσματα και υπεραπόδοση»

Σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς αναμένεται να παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο για το

Γιατί οι επενδυτές “φρενάρουν” στα μερίσματα: Το νέο τοπίο στα dividend stories μετά το re-rating των αγορών

Η στρατηγική των υψηλών μερισμάτων υπήρξε για δύο χρόνια μία από τις