MNI: Αμετάβλητα έως τα τέλη του 2016 τα επιτόκια της ΕΚΤ

2 λεπτά ανάγνωση
19 Σεπτεμβρίου 2016

Αμετάβλητα έως τουλάχιστον τα τέλη του 2016, αναμένεται να παραμείνουν τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείο ΜΝΙ, το οποίο επικαλείται πηγές της Φρανκφούρτης.

«Κανένας δεν έχει όφελος από την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων» αναφέρει παράλληλα, το γερμανικό δημοσίευμα, το οποίο υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή, το επιτόκιο καταθέσεων βρίσκεται στο -0,40% και το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0%.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και μετά τον Μάρτιο του 2017, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη προσαρμογής ορισμένων παραμέτρων του προγράμματος.

Τέλος, απορρίπτουν τις κατηγορίες περί αφειδούς διοχέτευσης χρημάτων στην αγορά και σημειώνουν ότι στόχος της ΕΚΤ αποτελεί η ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τραπέζι αλλαγές στο πλαίσιο Βασιλεία III και στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί όμιλοι ζητούν αναθεώρηση των κανόνων της Βασιλείας III και

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα