Μνούτσιν κατά Γκρέτας Τούνμπεργκ: «Πρώτα πάρε πτυχίο Οικονομικών και μετά μιλάμε»

4 λεπτά ανάγνωση
23 Ιανουαρίου 2020

“Πρώτα πάρε πτυχίο Οικονομικών και μετά μιλάμε”, κάλεσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Νταβός.

Εκεί που φάνηκε να πέφτουν οι τόνοι στην κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός, ήρθε σήμερα ένα νέο επικριτικό σχόλιο, αυτή τη φορά από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, να υπενθυμίσει ότι η 17χρονη ακτιβίστρια όντως έχει ενοχλήσει την αμερικανική ηγεσία.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε χθες η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα στην ομιλία της ενώπιον του Φόρουμ: “Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το «κλιματικό χάος» που δημιουργήσατε”, ο Μνούτσιν απάντησε: “Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος;…Αφού σπουδάσει και σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει”.

Just when the Swiss mountain spat between President Trump and Greta Thunberg seemed to have blown over, Treasury Secretary Steven Mnuchin took a new dig at the young climate activist https://reut.rs/2us6kJq 

View image on Twitter

 

 

Δύο ημέρες νωρίτερα η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ. Όταν εκείνος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισεκατομμύρια δέντρα, η Γκρέτα σχολίασε ότι η δενδροφύτευση δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντ. Τραμπ: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική δύναμη για την κατάκτηση της Γροιλανδίας»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ευρώπη οδεύει προς

Κ. Μητσοτάκης στο Νταβός: Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα μας στην αιολική ενέργεια

Σημαντικές επαφές θα έχει σήμερα και αύριο στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος

Νταβός: «Επισφαλής» η φετινή χρονιά για την Παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια χρονιά με υποτονικές προοπτικές ανάπτυξης και αβεβαιότητα