Μόντι: «Εξαντλείται ο χρόνος για την Ελλάδα να παίζει παιχνίδια»

3 λεπτά ανάγνωση
11 Μαρτίου 2015

«Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια εξαντλείται», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Και μπορεί η κατάσταση για το σύνολο της Ευρωζώνης να είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται εκ νέου σε μια δύσκολη κατάσταση. Νομίζω ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεση της η Ελλάδα για να παίζει παιχνίδια, ίσως με μια γνήσια ελπίδα και διάθεση να αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο στην Ευρώπη, τελειώνει», δήλωσε ο Ιταλός οικονομολόγος. Προσέθεσε μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει συνειδητοποιήσει ότι ίσως μια μέρα από μία θέση ισχύος να προσπαθήσει να αλλάξει την πολιτική στρατηγική στην Ευρώπη. Τώρα όμως, έχει έρθει η ώρα να συμμορφωθεί».

Οσο για τους όρους που θα αναγκαστεί να αποδεχτεί η Ελλάδα, υποστήριξε ότι «θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις προηγούμενες δεσμεύσεις ίσως όμως σε μία πιο ήπια μορφή τους, ειδικά σε ό,τι αφορά τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων».

Τέλος, ο Μάριο Μόντι εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «θα υπάρξει συμβιβασμός, ο οποίος όμως θα είναι πιο κοντά στις αρχικές θέσεις της ευρωζώνης, παρά τις αρχικές απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.