Moodys: Eπιβεβαιώνει το πολυπόθητο «ΑΑΑ» Γερμανίας, Αυστρίας, Λουξεμβούργου

4 λεπτά ανάγνωση
1 Μαρτίου 2014

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys επιβεβαίωσε την Παρασκευή την εμπιστοσύνη του στην πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας, διατηρώντας τη βαθμολογία της στο Aaa και αυξάνοντας την προοπτική της χώρας εν μέσω βελτίωσης στην ευρωζώνη από «αρνητική» σε «σταθερή».

Στο σκεπτικό του οίκου αξιολόγησης αναφέρεται η αυξημένη συνεργασία μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση της οικονομικής αστάθειας και της μετάδοσης της κρίσης στην περιοχή.

Το 2013, η γερμανική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων στα τέλη του περασμένου έτους, με 0,4% αύξηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της, ωθούμενη από το ισχυρό εμπορικό πλεόνασμα, που επίσης ενίσχυσε την εύθραυστη ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ, που είναι και ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον οίκο Moodys, το Βερολίνο επιβεβαίωσε επίσης την «πρόοδο» στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών του, όπως αντανακλάται από τους σχεδόν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για το 2012 και το 2013 και τη μείωση του χρέους προς το ΑΕΠ που επίσης, πιστώνεται στις βελτιωμένες προοπτικές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε τις προβλέψεις ανάπτυξης για τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα , επικαλούμενη την αύξηση της ζήτησης στα σπίτια.. Η οικονομία θα αναπτυχθεί 1,8% το 2014 και 2% το 2015 , σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Ο οίκος Moodys επιβεβαίωσε επίσης την αξιολόγηση του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας, δύο ακόμη χωρών της ζώνης του ευρώ που απολαμβάνουν το «τριπλό Α» αναβαθμίζοντας επίσης την προοπτική τους από «αρνητική» σε «σταθερή».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της

«Καμπανάκι» για οδυνηρό κύμα ακρίβειας στη Γερμανία

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν σημαντική αύξηση στις τιμές της

Moody’s: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ισχυρή κερδοφορία και χαμηλά «κόκκινα» δάνεια το 2025

Ισχυρή ανθεκτικότητα εμφάνισε ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος το 2025, σύμφωνα με νέα