Moody΄s: Έχουν μειωθεί οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2015

Παρά το γεγονός όλα τα δεδομένα δείχνουν να γέρνουν προς το χειρότερο σενάριο, τα χειρότερα φαίνεται να έχουν αποφευχθεί, προς το παρόν, για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζει η Moody’s.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Moodys Νώντας Νικολαΐδης σημειώνει στο βρετανικό οικονομικό site City, ότι η εκροή καταθέσεων είναι μια ανοιχτή πληγή για τις ελληνικές τράπεζες που έφτασαν στο επικίνδυνο σημείο των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Φαίνεται, όμως, πως πλέον η αιμορραγία έχει σταματήσει και δεν εμφανίζεται περαιτέρω απώλεια χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει: «Βασιζόμενοι στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τις ελληνικές τράπεζες, φαίνεται πως οι εκροές καταθέσεων έχουν υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα. Δηλαδή μετά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Ράλι 6,58% με τζίρο-ρεκόρ και άλμα τραπεζών

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης κινήθηκε η Λεωφόρος Αθηνών.

Χρηματιστήριο: Ράλι +5% με οδηγό τις τράπεζες μετά την εκεχειρία

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες

Με ισχυρή ανοδική αντίδραση επέστρεψαν οι αγοραστές στη Λεωφόρο Αθηνών.