Moody΄s: Βελτίωση στη χρηματοδοτική δομή των κυπριακών τραπεζών

2 λεπτά ανάγνωση
2 Φεβρουαρίου 2017

Ο οίκος Moodys σε οικονομικό δελτίο που εξέδωσε  σημειώνει ότι η αύξηση των καταθέσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, βελτιώνει τη χρηματοδοτική δομή των κυπριακών τραπεζών.

Διαπιστώνει ότι στο τέλος του 2016 οι καταθέσεις ενισχύθηκαν κατά τρία δισεκατομμύρια ευρώ και ανήλθαν στα σαράντα-εννέα δισεκατομμύρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013 οπότε και ξέσπασε η τραπεζική κρίση.

Ο Moodys σημειώνει πως η βελτίωση αντανακλά τη σθεναρή οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο οίκος επισημαίνει, ωστόσο, ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ισολογισμών των τραπεζών θα είναι μια μακρά διαδικασία, λόγω του σημαντικού ύψους προβληματικών δανείων, ως επίσης και της μακράς περιόδου ίασης για τα αναδιαρθρωμένα δάνεια.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.