Morgan Stanley: Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές μακροπρόθεσμα

3 λεπτά ανάγνωση
23 Μαρτίου 2015

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές μακροπρόθεσμα, εάν έχει θωρακιστεί προηγουμένως η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, σημειώνει η Morgan Stanley σε νέα έκθεσή της, με αφορμή τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Morgan Stanley, θα υπάρξει ανάκαμψη στην Ελλάδα σε μακροοικονομικό επίπεδο, γεγονός που θα ωφελήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπό την προϋπόθεση, όμως, της πολιτικής σταθερότητας.

Υπό το πρίσμα αυτό άλλωστε, πολιτική και μακροοικονομία αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους για την επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών.

H Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση equalweight για την Πειραιώς, με τιμή στόχο στα 0,96 ευρώ. Αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας για το 2014, κάνει λόγο για σταθερές τάσεις σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά και για ήπια ανάπτυξη σε ό,τι αφορά το μέτωπο των εσόδων.

Για την Alpha Bank διατηρεί τη σύσταση equalweight επίσης. Aποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας για το 2014, η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει ότι τα αυξημένα επίπεδα προβλέψεων είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην κερδοφορία
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Τρίτη διαδοχική πτώση στο ΧΑ: “Βαρίδι” οι τράπεζες, ράλι σε ΟΤΕ

Το Χρηματιστήριο παρέμεινε υπό πίεση, με τις τράπεζες να οδηγούν τον ΓΔ

GS: “Ασπίδα” οι ελληνικές καταθέσεις απέναντι στην ΑΙ – Περιορισμένος ο κίνδυνος για κέρδη και ROTE

Η αυξημένη χρήση ΑΙ στις τράπεζες προκαλεί ερωτήματα για κόστος καταθέσεων και