Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια βλέπει επιτέλους φως

3 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουλίου 2017

Ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., δήλωσε ότι η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια βλέπει επιτέλους φως, εξαίροντας τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν απαραίτητες» δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ο ίδιος, παράλληλα, εκτίμησε ότι «τα πράγματα σήμερα πάνε σαφώς καλύτερα», καθώς «υπάρχει ελπίδα».

«Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε» έσπευσε να προσθέσει, ενώ τόνισε ότι «πλέον, υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους».

Όπως υποστήριξε, τέλος, «είχαμε ευθύνη η Ελλάδα να γίνει μία “κανονική χώρα”, δηλαδή μία χώρα που κάνει μεταρρυθμίσεις και διαθέτει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, όπου θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.   

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για