Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια βλέπει επιτέλους φως

3 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουλίου 2017

Ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., δήλωσε ότι η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια βλέπει επιτέλους φως, εξαίροντας τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν απαραίτητες» δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ο ίδιος, παράλληλα, εκτίμησε ότι «τα πράγματα σήμερα πάνε σαφώς καλύτερα», καθώς «υπάρχει ελπίδα».

«Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε» έσπευσε να προσθέσει, ενώ τόνισε ότι «πλέον, υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους».

Όπως υποστήριξε, τέλος, «είχαμε ευθύνη η Ελλάδα να γίνει μία “κανονική χώρα”, δηλαδή μία χώρα που κάνει μεταρρυθμίσεις και διαθέτει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, όπου θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.   

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.