Μοσκοβισί: Ολοκληρώστε όλα τα προαπαιτούμενα

3 λεπτά ανάγνωση
4 Οκτωβρίου 2016

Έμμεσο μήνυμα στην Ελλάδα να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν πριν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας έστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως είναι «κεφαλαιώδους σημασίας να μπορέσουμε να τελειώσουμε με αυτό έως τη Δευτέρα», ουσιαστικά καλώντας την Αθήνα να εφαρμόσει άμεσα όλα τα συμφωνηθέντα, που συνδέονται με την εκκρεμούσα υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επίτροπος σημείωσε πάντως ότι η ελληνική πλευρά έχει επιταχύνει την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων, και εμφανίστηκε μετρημένα αισιόδοξος ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Δεν διευκρίνισε ποια κενά υπάρχουν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές ότι όσο πιο γρήγορα κλείσει η υπόθεση της υποδόσης, που αποτελεί «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το ταχύτερο θα αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και μπορεί να αρχίσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Γιατί η Ελλάδα «κλείνει» πρόωρα μνημονιακό χρέος €7 δισ. εν μέσω αβεβαιότητας

Σε περίοδο έντονης γεωπολιτικής πίεσης και μεταβλητότητας, η Ελλάδα προχωρά σε μια

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για