Μπαράζ ρευστοποιήσεων στα ελληνικά ομόλογα – στο 4,113% η απόδοση του 10ετούς

2 λεπτά ανάγνωση
9 Φεβρουαρίου 2018

Μπαράζ ρευστοποιήσεων και στα ελληνικά ομόλογα με τις αποδόσεις τόσο των μακροπρόθεσμων τίτλων όσο και των βραχυπρόθεσμων να εκτοξεύονται, με αποτέλεσμα το yield του 10ετούς να ξεπερνά το 4% για πρώτη φορά από τις 3 Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερα αρνητικό είναι το κλίμα και στο νέο 7ετές ομόλογο το οποίο εκδόθηκε με απόδοση στο 3,5% και σήμερα εκτοξεύεται στο 3,70%.

Με άνοδο κατά 9% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα κινείται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου και διαμορφώνεται στο 4,113% έχοντας απομακρυνθεί από χαμηλά 12ετίας που είχε κινηθεί για μεγάλο διάστημα.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου εκτοξεύεται κατά 12,5% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα και διαμορφώνεται στο 3,513%.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό