Μπλοκάρει την διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας η Πρόεδρος της Βουλής

4 λεπτά ανάγνωση
12 Αυγούστου 2015

Μεταφέρει την διάσκεψη των προέδρων για τις 21:00 της Τετάρτης. Επιδιώκει να ακολουθηθεί η διαδικασία της προηγούμενης φοράς, με ολονύχτια συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη.

Αγνοεί σύμφωνα με πληροφορίες η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την επιστολή προς την ίδια του Πρωθυπουργού με την οποία της επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί το αυστηρό χρονοδιάγραμμα ψήφισης της συμφωνίας, ζητώντας της να προχωρήσει στην άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και φαίνεται ότι επιδιώκει να θέσει νέα προσκόμματα στην διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές, καθυστερώντας την σύγκλιση της Ολομέλειας για το βράδυ της Πέμπτης και “καταδικάζοντας” άπαντες σε μία ολονύχτια συνεδρίαση, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια, αφού η υπερψήφιση της συμφωνίας δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου συνεκάλεσε την συνεδρίαση των Προέδρων για σήμερα στις 21:00 με 21:30, καθιστώντας  εφικτή τη σύγκλιση των επιτροπών της Βουλής όχι νωρίτερα από το πρωί της Πέμπτης και συνεπακόλουθα τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το βράδυ πια της ίδιας μέρας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.