MRB: “Κλειδώνει” η αυτοδυναμία της ΝΔ

6 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουνίου 2019

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για τα “Νέα Σαββατοκύριακο”, το προβάδισμα που έχει κερδίσει η ΝΔ από τις ευρωεκλογές παραμένει ανέπαφο, ενώ είναι ανοικτό το πεδίο για περαιτέρω διεύρυνση με διψήφια ποσοστά.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως “η κοινωνική πλειοψηφία όχι μόνο ειναι προετοιμασμένη για ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα επισφραγίζει μια πολιτική αλλαγή, αλλά ουσιαστικά προκρίνει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με το κλείσιμο του μνημονιακού κύκλου”, σημειώνει η εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση

Σε όλα τα σενάρια, λοιπόν, η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τις έδρες της να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163. Για το τελικό αποτέλεσμα ως προς τη δύναμη των βουλευτικών εδρών όλα κρίνονται από το εάν τα τρία κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Κρίσιμο βεβαίως θεωρείται και το ποσοστό της αποχής.

Οι έδρες σε όλα τα σενάρια

Στο σενάριο της πεντακομματικής βουλής, η ΝΔ καταλαμβάνει 163 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 87, το ΚΙΝΑΛ 24, το ΚΚΕ 15 και η Χρυσή Αυγή 11.

Στο σενάριο της εξακομματικής βουλής, η ΝΔ κατακτά 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 83, το ΚΙΝΑΛ 23, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή 11 και η Ελληνική Λύση 10.

Στο σενάριο της επτακομματικής, η ΝΔ καταλαμβάνει 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 80, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 14, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση από 10 και το ΜέΡΑ25 9.

Εκτίμηση ψήφου με εύρος τιμών

Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση ψήφου βουλευτικών εκλογών με εύρος τιμών:

-η ΝΔ εξασφαλίζει ποσοστό από 35,4% έως 40,4%

-ο ΣΥΡΙΖΑ από 26,5% έως 31,5%

-το Κίνημα Αλλαγής από 6,4% έως 9,8%

-το ΚΚΕ από 3,7% έως 6,3%

-η Χρυσή Αυγή από 2,6% έως 5%

-η Ελληνική Λύση από 2,5% έως 4,8%

-το ΜέΡΑ25 από 2,2% έως 4,4%

Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει με αναγωγή χωρίς τους αναποφάσιστους στις 8,9 μονάδες, ενώ στο μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας η ΝΔ ξεπερνά το 40%. Στη λεγόμενη παράσταση νίκης, η ΝΔ ως νικήτρια των εκλογών αγγίζει το 80%, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις ψηφοφόρους προεξοφλούν πως η διαφορά από τις ευρωεκλογές θα διευρυνθεί.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Καρανίκας: «Ούτε πήγα ΝΔ , ούτε είμαι με τη ΝΔ, ούτε πληρώνομαι από τον Άδωνι – παρακμιακή αριστερά»

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε στα επικριτικά σχόλια που τον ήθελαν να έχει

Στον πλημμυρισμένο Έβρο ο Κ. Μητσοτάκης – Μήνυμα ασφάλειας και εσωκομματικές ισορροπίες

Με φόντο την υπερχείλιση στον Έβρο, ο Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει για το

Interview: Στο 26,4% και προς 3η θητεία η ΝΔ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης με 31,5%

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Interview για το POLITIC έρχεται να αποτυπώσει ένα