n-tv: «Η Τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα»

4 λεπτά ανάγνωση
1 Νοεμβρίου 2013

Το n-tv επικαλείται ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζει και ο οποίος υποστηρίζει ότι η Τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου «προκειμένου να συνομιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση».

Προηγουμένως και σύμφωνα με την ίδια πηγή, «θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με τον έλληνα ομόλογό τους Γιάννη Στουρνάρα».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές της Τρόικα για να ενημερωθούν θα είναι λίγος, με δεδομένο ότι στις 14 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Άλλα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου αναπαράγουν τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο «οι διεθνείς χρηματοδότες της Ελλάδας παγώνουν την επόμενη επίσκεψη τους για έλεγχο στην Αθήνα». Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο λόγος για αυτό εντοπίζεται «στη συνεχιζόμενη διαμάχη για τον προϋπολογισμό με την ελληνική κυβέρνηση». «Για τον λόγο αυτόν θα αναβληθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη της Τρόικα…», επισημαίνει η εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel-Online με τίτλο «Η επίσκεψη της Τρόικα είναι αβέβαιη». Το γερμανικό περιοδικό διαπιστώνει ότι «πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό