Νέα έκκληση ΔΝΤ για στοχευμένη δημοσιονομική τόνωση

2 λεπτά ανάγνωση
27 Μαρτίου 2020

Η πανδημία έχει μετατραπεί σε μια παγκόσμια οικονομικά και χρηματοοικονομική κρίση, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, λέγοντας ότι η απότομη διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα. Γκεοργκίεβα επισημαίνει ότι τα μέλη του ΔΝΤ έχουν λάβει ήδη έκτακτα μέτρα για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Lesetja Kganyago, ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι για να περιοριστούν οι ελλείψεις συναλλάγματος το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές που υπερβαίνουν τα παραδοσιακά εργαλεία δανεισμού του Ταμείου.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το δολάριο σε δοκιμασία: Ρωγμές στο απόλυτο ασφαλές καταφύγιο των αγορών»

Η υποχώρηση του δολαρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι πρόσφατα