Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Αμερική ανακάλυψαν οι επενδυτές

4 λεπτά ανάγνωση
26 Μαΐου 2016

Περίπου $10 τρισ. βρίσκονται σε περιοχή αρνητικών επιτοκίων μετά από τις τελευταίες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες οδήγησαν σε αρνητικά επιτόκια. Ακόμα και το δεκαετές ιαπωνικό ομόλογο, κινήθηκε σε αρνητικά επίπεδα και έγινε το πρώτο δεκαετές ομόλογο αναπτυγμένης οικονομίας, που βρέθηκε κάτω από το 0,0%.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επενδυτές να αναζητούν επενδυτικές τοποθετήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλο το επενδυτικό φάσμα. Στην αναζήτηση αυτή, οι επενδυτές ανακάλυψαν τα πολιτειακά ομόλογα της Αμερικής, τα οποία έχουν υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση και προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, χαμηλή μεταβλητότητα και σχεδόν μηδενικό κίνδυνο χρεοκοπίας.

Η αγορά πολιτειακών ομολόγων έχει μέγεθος $3,7 τρισ. και διαθέτουν την «ταμπέλα» του ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου την οποία αναζητούν μεγάλοι επενδυτές. Το 2010, οι ξένοι επενδυτές είχαν στην κατοχή τους πολιτειακά ομόλογα ύψους $72 δισ. και σήμερα έχουν στην κατοχή τους $85 δισ. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι εισροές κεφαλαίων θα διατηρηθούν αυξημένες για αρκετούς μήνες ακόμα καθώς οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τοποθετούνται στα λεγόμενα muni bonds.

Τα muni bonds καταγράφουν θετικές εισροές κεφαλαίων από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τις τελευταίες δυο εβδομάδες υπήρξαν τοποθετήσουν ύψους $1,9 δισ.

26 05 16 munis

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Επενδυτικό άλμα στις ΗΠΑ εν μέσω νέων δασμών – Το διπλό στοίχημα της αμερικανικής οικονομίας

Οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων καθώς συνδυάζουν μαζικές επενδύσεις

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.