Νέιθαν Σιτς: Υποστηρίζουμε τη γραμμή του ΔΝΤ για την Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
27 Απριλίου 2016

Στο πλευρό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην αντιπαράθεσή του με τους Ευρωπαίους και την Ελλάδα φαίνεται να τάσσονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών για διεθνή οικονομικά ζητήματα, Νέιθαν Σιτς.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο κ. Σιτς σημείωσε πως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στηρίζει τη θέση του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις αλλά και ότι οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει από την πλευρά τους να δεχτούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σιτς ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια, όμως ακόμη υπάρχει δουλειά που πρέπει και είναι σημαντικό να γίνει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η «ωρολογιακή βόμβα» του αμερικανικού χρέους

Σε τροχιά έντονης διόγκωσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.