Νέους κανόνες για τις offshore εταιρίες ανακοινώνει το Βερολίνο

2 λεπτά ανάγνωση
5 Απριλίου 2016

Η Γερμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εθνικό μητρώο διαφάνειας προκειμένου να αναγκάσει τις offshore εταιρίες να αποκαλύψουν την ταυτότητα των ιδιοκτητών τους, στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε διαφάνεια. Η συστηματική συγκάλυψη πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει πλέον να επιτρέπονται οι εικονικές εταιρίες, οι οποίες και πάλι έχουν έναν ανώνυμο πραγματικό δικαιούχο», δήλωσε ο Μάας, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να διευρύνει τη γερμανική νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναφορικά με τις γερμανικές τράπεζες, ο υπουργός δήλωσε ότι κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί πως μπορεί να διαφύγει της εθνικής νομοθεσίας και των αρχών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,