Νότια Αφρική: 200 τραυματίες από νέο σιδηροδρομικό ατύχημα

3 λεπτά ανάγνωση
9 Ιανουαρίου 2018

Περίπου 200 άτομα τραυματίστηκαν την Τρίτη από σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων σε προάστιο της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής, του Γιοχάνεσμπουργκ, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ER24.

«Οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό αυτό δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά οι τοπικές αρχές βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος και θα ξεκινήσουν έρευνα» δήλωσε η ER24.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες μόλις ημέρες σιδηροδρομικό δυστύχημα στην κεντρική Αφρική κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.

Η Νότια Αφρική έχει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπείρου, αλλά η κακοδιαχείριση και η υποχρηματοδότηση έχει μειώσει τη χρήση του παρά το γεγονός ότι είναι το φθηνότερο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, το οικονομικό έτος 2016/17, 495 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους σιδηροδρόμους της χώρας και 2.079 τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που

Νέο μακελειό στη Σερβία: Συνελήφθη ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο

Ανθρωποκυνηγητό συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα

Τουλάχιστον ένας νεκρός, 30 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στην Ολλανδία

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν