Νουαγιέ: Το χρέος της Ελλάδος προς την ΕΚΤ «δεν μπορεί να αναδιαρθρωθεί»

2 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουλίου 2015

Το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι δυνατόν να αναδιαρθρωθεί, αποσαφήνισε σήμερα Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία MNI και Dow Jones Newswires.

Η Ευρωτράπεζα κατέχει ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 27 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη κρίσιμη πληρωμή θα πρέπει να γίνει μόλις σε δυο εβδομάδες, στις 20 Ιουλίου, οπότε η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλει στην ΕΚΤ 3,5 δισεκ. ευρώ. Ακόμα 3,2 δισεκ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν τον Αύγουστο.

Το μήνυμα του κ. Νουαγιέ έρχεται μια μέρα μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται πλέον και η αναδιάρθρωση του χρέους.

Πέραν των ελληνικών ομολόγων, η ΕΚΤ στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με περίπου 118 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 89 δισεκ. προέρχονται από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η Ελλάδα «κλείνει» πρόωρα μνημονιακό χρέος €7 δισ. εν μέσω αβεβαιότητας

Σε περίοδο έντονης γεωπολιτικής πίεσης και μεταβλητότητας, η Ελλάδα προχωρά σε μια

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας