Νοβότνι: Καμία επίδραση στην ανάπτυξη της ΕΕ λόγω Αθήνας

2 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουνίου 2015

Οι αβεβαιότητες τις οποίες βλέπει κανείς στην Ελλάδα δεν έχουν πρακτικά καμία επίδραση στην πορεία της ανάπτυξης στην Ευρώπη, τόνισε σήμερα το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ορθώς από τις αγορές ως ειδικό πρόβλημα», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters, ο τραπεζίτης.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, κάνοντας λόγο για το τέλος της ύφεσης. “Υπάρχουν θετικές οικονομικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως “ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού έχει τελειώσει”.

Αναφερθείς στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο κ.Νοβότνι  εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόωρη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Τράπεζας. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Η απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της οικονομίας

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί