Νοβότνι: Δεν είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

2 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2015

Το μέλος της ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι, δήλωσε πως δεν είναι ακόμα οριστικό το ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως πρέπει ακόμα να εξεταστούν ορισμένα ζητήματα, μεταδίδει το Reuters.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Νοβότνι τόνισε ότι υπάρχουν πιθανότητες, και μάλιστα αρκετές, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει το περιθώριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά η επιβολή κουρέματος εγείρει νομικά κωλύματα» υποστήριξε ωστόσο, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.

Όπως εξήγησε, το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιμήκυνση της αποπληρωμής του.

Όσον αφορά την αύξηση του ELA κατά 900 εκ. ευρώ, ο κ. Νοβότνι υποστήριξε ότι η πρόσθετη ρευστότητα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους κεφαλαιακούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Συναγερμός στην Ευρώπη για το Ορμούζ – Πιέζει για άμεσες αποφάσεις ο Μητσοτάκης

Σε καθεστώς αυξημένου συναγερμού εισέρχεται η Ευρώπη.