Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά

3 λεπτά ανάγνωση
5 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα προς την Αθήνα να μην εφησυχάζει απέστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Μισέλ Σαπέν, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Πρέπει να εφαρμοστεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος δήλωσε ότι συζήτησε με τον έλληνα υπουργό για τα απαιτούμενα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης συμμετέχουν στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με το γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg επίσης διεμήνυσε πως «η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της».

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης» δήλωσε, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για