Ντομπρόβσκις: Κεφαλαιακή ελάφρυνση των τραπεζών της ΕE με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων

3 λεπτά ανάγνωση
27 Απριλίου 2020

Οι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν μεγαλύτερη κεφαλαιακή ελάφρυνση, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες που δυσκολεύονται με την πανδημία του κορωνοϊού, αποφεύγοντας επιζήμιες προβλέψεις για τα δάνεια που θα πληγούν από την επικείμενη βαθιά ύφεση, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο επικεφαλής στην ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναμένεται να προτείνει αυτήν την εβδομάδα όπως η ΕΕ «μιμηθεί σε κάποιο βαθμό» την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed), επιτρέποντας στις τράπεζες να χαλαρώσουν τον τρόπο υπολογισμού του συντελεστή μόχλευσής τους, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος.

Ο συντελεστής μόχλευσης αποτελεί ένα μέτρο φερεγγυότητας που μετρά τα κεφάλαια των τραπεζών σε σχέση με το σύνολο του ενεργητικού τους (χωρίς στάθμιση του κινδύνου).

Ο Ντομπρόβσκις αναμένεται, επίσης, να προτείνει ελάφρυνση των τραπεζών όσον αφορά το σχηματισμό προβλέψεων με βάση το λογιστικό κανόνα IFRS 9, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τράπεζες στηρίζουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο διατήρησε την ανοδική του δυναμική, αγνοώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.