O Μπερνάνκε δίνει απαντήσεις στο Κογκρέσο

3 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2013

Μια πολύ ήρεμη συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη) από τις ασιατικές αγορές, καθώς όλη η αγορά είναι «μαγνητισμένη» από την ομιλία του Προέδρου της FED.

O Μπεν Μπερνάνκε θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου το πρωί της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) στις 17:00 ώρα Ελλάδος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και θα ακολουθήσει η διαδικασία ερωτήσεων προκειμένου να ξεκαθαριστούν όσο το δυνατόν περισσότερα για τους επόμενους μήνες.

Ευρώ, στερλίνα και commodity currencies (NZD, AUD) έχασαν έδαφος κατά τη διάρκεια των ασιατικών συνεδριάσεων, είτε λόγω δηλώσεων και ανακοινώσεων, είτε γιατί υπήρξε μια μικρή διόρθωση ενόψει της σημερινής κίνησης από την ομιλία. Μικρές διορθώσεις και για τους χρηματιστηριακούς δείκτες που παραμένουν ωστόσο κοντά στα ιστορικά υψηλά (DJIA -0.21%).

Στις 11:30 το ενδιαφέρον στρέφεται στις οικονομικές ανακοινώσεις της Αγγλίας, καθώς θα περιμένουμε να δούμε τα πρακτικά της ΒοΕ αλλά και την πορεία της ανεργίας με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.