Ο Ντ. Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων

4 λεπτά ανάγνωση
30 Οκτωβρίου 2025
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε εντολή να ξεκινήσουν δοκιμές πυρηνικών όπλων.

Ενόψει της συνάντησής του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην πόλη Γκιονγκτζού της Νότιας Κορέας, ο Τραμπ αιτιολόγησε την απόφασή του, υποστηρίζοντας πως «δεν είχε άλλη επιλογή» αφού διαπίστωσε πως άλλες δυνάμεις (βλ. Ρωσία) προχώρησαν το τελευταίο διάστημα σε δοκιμές όπλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περισσότερα πυρηνικά όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό επιτεύχθηκε, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, κατά τη διάρκεια της πρώτης μου θητείας (στον Λευκό Οίκο)», αναφέρει ο πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, συμπληρώνοντας πως επί του παρόντος η Ρωσία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο και η Κίνα το τρίτο, αλλά ενδέχεται να το αυξήσουν σε ανάλογα επίπεδα την επόμενη πενταετία.

«Λόγω της τρομερής, καταστροφικής ισχύος τους, ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΟΥΝ να το κάνω αλλά δεν είχα άλλη επιλογή!», υπογραμμίζει.

«Εξαιτίας των δοκιμών από άλλες χώρες, έδωσα εντολή στο υπουργείο Πολέμου (σ.σ. όπως έχει μετονομαστεί το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ) να αρχίσει δοκιμές των πυρηνικών μας όπλων επί ίσοις όροις. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Βασίλη Καρρά: «Η δική μου πατρίδα»

Το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Η δική μου πατρίδα» του Βασίλη Καρρά έρχεται να

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προκαταρτικά κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Χρυσός κοντά στα $5.000 με μικρές διακυμάνσεις

Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός κοντά στα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να