Ο Obama βράβευσε Degeneres,Jordan,Springsteen,DeNiro,Redford,Gates

4 λεπτά ανάγνωση
23 Νοεμβρίου 2016

Την ύψιστη τιμητική διάκριση προς πολίτες στις ΗΠΑ, το Μετάλλιο της Ελευθερίας, απένειμε ο Μπαράκ Ομπάμα σε 21 προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στους τομείς τους.

Μεταξύ αυτών, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα για το φιλανθρωπικό τους έργο, οι πρώην παίκτες του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπάρ αλλά και οι ηθοποιοί Τομ Χανκς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Μάλιστα, οι τιμηθέντες μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα δεν δίστασαν πριν τη βράβευση να λάβουν μέρος στην τελευταία διαδικτυακή «τρέλα», το περίφημο «mannequin challenge». Σύμφωνα με τη νέα αυτή «πρόκληση», οι συμμετέχοντες πρέπει να τραβήξουν ένα βίντεο κατά τη διάρκεια του οποίου στέκονται εντελώς ακίνητοι, σαν καρέ από φωτογραφία.


«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν επίσης ο Μπρους Σπρίνγκστιν και η Νταϊάνα Ρος, ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις.

Το Μετάλλιο απονέμεται ετησίως σε όσους έχουν συνεισφέρει με το έργο τους στα εθνικά συμφέροντα, την ασφάλεια, την παγκόσμια ειρήνη αλλά και σε αυτούς που έχουν καταφέρει σημαντικά πολιτιστικά, δημόσια ή ιδιωτικά επιτεύγματα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sotheby΄s: Δημοπρατεί αθλητικά υποδήματα που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον Ομπάμα

Για τους συλλέκτες, η φετινή Presidents Day θα είναι ξεχωριστή: την Παρασκευή

Ο Ομπάμα αποθεώνει τον Γ. Αντετοκούνμπο – Τι του ζήτησε – δείτε το βίντεο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και μίλησε για τους

Παραδόθηκε στο FBI o επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραδόθηκε στις ομοσπονδιακές