Bild: Ο Σόιμπλε αναλαμβάνει Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής – αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών

3 λεπτά ανάγνωση
27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναλαμβάνει Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής και αποχωρεί από το Υπουργείο Οικονομικών, μεταδίδει η Bild.

Την είδηση επιβεβαίωσε και μια πηγή του συντηρητικού γερμανικού κόμματος στο Reuters. Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα της Bild. 

Η υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Μπούντεσταγκ αναμένεται να προταθεί εντός της ημέρας από τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών συμμάχων τους.

Σύμφωνα με την «Bild», η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ζήτησαν από τον βετεράνο υπουργό να αναλάβει την προεδρία του σώματος.

Η φερόμενη τοποθέτηση Σόιμπλε στην προεδρία της Μπούντεσταγκ λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία με δεδομένη την είσοδο, για πρώτη φορά, του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία στη Βουλή.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.